Наставникът на Рилски спортист Любомир Киров сподели своето мнение след трудно извоюваната победа на своя тим над Спартак Плевен с 88:87 в двубой от 21-вия кръг на НБЛ. Ето какво каза треньорът на самоковци след срещата:

“За пореден мач се случва да водим и да им даваме инициативата. Ние им позволихме да се върнат. Имахме лоши нападения и защити и накрая те се върнаха и имаха шанс да спечелят мача. Ние започнахме не по начин, по който трябваше. Бяхме отпуснати и след това не се получи нашата игра. Играхме една част, в която направихме разлика, през другото време гледахме как отборът на Спартак играе. Мислехме, че ще победим малко по-лесно. Отборът на Плевен се опита да стопи темпото и доста им се получи.

Този мач е хубав, защото показа, че ние не сме непобедими и ще ни трябва още време да се подобряваме, за да сме още по-добри в третото завъртане. Трябва да бъдем добре физически и всеки да иска да го прави по най-добрия начин. Те печелят време основно със защита и след това нападението ще дойде, защото те са добри баскетболисти и добри нападатели. Изисква се постоянство. То започва винаги от тренировка. Аз съм много доволен от израстването на отбора. Показваме отборна игра, всеки върши ролята, която има. За себе си мога да кажа, че съм една идея по-уеверен. Надявам се след тези мачове да си направя анализите и да съм по-добър в следващите мачове”, каза Киров.

Последвайте каналите ни в: