От Аталанта официално обявиха трансфера на своя нападател Луис Муриел, който преминава в Орландо Сити за трансферната сума от 1 млн. евро. Договорът на играча е за 2+1 години, като той ще носи фланелката с номер 9 в новия си тим.

Муриел пристигна в Аталанта през лятото на 2019 година, като оттогава досега изигра общо 184 мача с 68 гола и 28 асистенции за бергамаските. В Серия "А" той също така е носил екипите на Удинезе, Лече, Сампдория и Фиорентина. Има престои също така в колумбийския Депортиво Кали, както и в испанските Гранада и Севиля. 32-годишният голмайстор се отличава с впечатляващите си изяви като резерва. Именно той държи рекорда за най-много попадения на футболист, влязъл от пейката, в ерата на трите точки в Калчото (от сезон 1994/95 насам).

Bienvenidos, Luis ❤️

We have acquired forward Luis Muriel as a Designated Player on a three-year contract through 2026. @Luisfmuriel09 | #VamosOrlando

— Orlando City SC (@OrlandoCitySC) February 15, 2024

Самият футболист изрази задоволството си от своя трансфер и посочи защо е приел предложението на Орландо. „Много съм развълнуван и щастлив да бъда тук и да преживея атмосферата в този град. Имам голямо желание да започна. Имах много оферти, когато ме потърсиха Оскар Пареха и Орландо. Взех решението да дойда тук, след като проучих развитието на този клуб и разбрах за желанието на играчите и всички тук да спечелят трофеи. Всички тези неща повлияха на моя избор. Развълнуван съм да започна“, заяви Муриел пред сайта на клуба от МЛС.

Checking out the new digs 🏡@Luisfmuriel09 | #VamosOrlando pic.twitter.com/fJBvZFEebV

— Orlando City SC (@OrlandoCitySC) February 15, 2024
Последвайте каналите ни в: