Сервет и Лудогорец не излъчиха победител в първата среща помежду си от елиминациите в Лига на конференциите.

Двубоят на "Стад дьо Женев" завърши 0:0, което означава, че всичко най-интересно ще се случи на реванша в Разград след седмица. Победителят от двойката ще се класира за осминафиналите в турнира. Най-чистото положение за гол се откри през швейцарците в 82-ата минута, когато удар отблизо се спря в краката на централния им нападател Енцо Кривели, който попречи на откриването на резултата.

В стартовата единайсеторка на Георги Дерменджиев имаше една промяна спрямо двубоя за Суперкупата на България срещу ЦСКА 1948 през уикенда - на мястото на Тодор Неделев влезе Клод Гонсалвеш. Сред 11-те на Сервет пък беше бившият ляв бек на ЦСКА - София Брадли Мазику.  Българският шампион започна мача по-активно и в първите минути топката се задържаше предимно в половината на Сервет. В 11-ата минута Франсиско Гомес стреля опасно към далечния ъгъл на швейцарската вратар, но Жереми Фрик реагира добре и изби топката с една ръка. Домакините отговориха с удар от малък ъгъл на Жереми Гилемено и слаб такъв на Йоан Северин отблизо, като и в двата случая Серджио Падт нямаше проблеми.  Последваха скучни минути в Женева, за да дойде 42-ата минута, когато Бендегуз Бола пробва мерника си от фаул на двадесетина метра пред вратата на Лудогорец. Ударът на унгарския халф обаче мина над целта. След 120 секунди Жереми Гилемено се оказа на добра позиция в наказателното поле пред Серджио Падт, но нападателят на Сервет не сполучи. 
Второто полувреме започна по начина, по който завърши първото. В 55-ата минута Бендегуз Бола шутира коварно отдясно, но Падт имаше добра намеса. Малко след това Мирослав Стефанович прати топката покрай вратата на Лудогорец с далечен изстрел. В 67-ата минута босненското крило нанесе опасен удар с глава, който обаче също не намери рамката на "орлите". 
В 73-ата минута резервата в състава на Георги Дерменджиев Рик Джонатан намери Квадво Дуа отляво, последва остър пас на швейцарския нападател на Лудогорец пред голлинията, но там нямаше кой да засече топката в мрежата. 
В 82-ата минута централният нападател на Сервет Енцо Кривели попречи на своя отбор да открие резултата. Удар отблизо на Алексис Антунес щеше да намери вратата на Падт, но топката се спря в краката на Кривели. Малко след това резервата в тима на домакините отново се размина с гола. Шампионите на България отвърнаха с шут отдясно на Аслак Фон Витри, който обаче мина над целта. 

Сервет 0:0 Лудогорец 

Стартовите състави: 

Сервет: 1. Жереми Фрик, 3. Кейго Цунемото, 4. Стив Рулие, 19. Йоан Северин, 18. Брадли Мазику, 9. Мирослав Стефанович, 20. Тео Манин, 5. Гаел Ондуа, 77. Бендегуз Бола, 21. Жереми Гилемено, 27. Енцо Кривели.

Лудогорец: 1. Серджио Падт, 16. Аслак Фон Витри, 26. Ноа Сонко Сундберг, 24. Оливие Вердон, 17. Франсиско Гомес, 6. Якуб Пьотровски, 30. Педриньо, 8. Клод Гонсалвеш, 77. Кайо Видал, 9. Квадво Дуа, 37. Бърнард Текпетей.