Съдбоносно решение трябваше да вземе един от най-големите таланти в родния футбол – Кристиян Китов. Роденият на 14 октомври 1996 година полузащитник спира с футбола след получена тежка контузия. Той има скъсана задна кръстна връзка и този път е решил, че няма да продължи активната си кариера. 

През годините Китов бе тормозен от доста контузии, повечето от които доста тежки. Една от тях бе през 2021 година, когато имаше отлепен хрущял на колянната става и претърпя операция. Китов е юноша на ЦСКА, но през 2012 година с още няколко момчета от червената школа замина за Лудогорец (Разград). Там се превърна в един от лидерите на своя набор, като бе капитан на отбора на Лудогорец в Младежката Шампионска лига през сезон 2014/2015. Китов дебютира за мъжкия отбор на Лудогорец на 18 май 2014 година и то с гол срещу Черно море, като има записани четири мача за първия тим на разградчани. 

През следващите три сезона бе част предимно от втория отбор на Лудогорец, след което за кратко игра в Локомотив (Горна Оряховица). В началото на 2019 година Китов премина в Струмска слава (Радомир), като се превърна в основна и неделима част от нашето семейство. Футболистът изигра над 100 мача с фланелката на Славата. 

"Изключително много съжалявам за Кристиян. Той е един от най-добрите футболисти, с които съм работил. Несъмнено тежко решение за всеки един футболист, но искам да му кажа, че трябва да продължи да бъде характер, да не се отказва пред нищо и да постига още успехи след активната си футболна кариера", коментира старши треньорът на Струмска слава Владимир Димитров.

Последвайте каналите ни в: