След колеблив период през ноември и декември Манчестър Сити набра скорост и записа 11 поредни победи във всички турнири. Шест от тях са във Висшата лига, с което тимът продължава да бъде в битката за върха, а дори е с мач по-малко.

Основна роля в прераждането на тима на Джосеп Гуардиола изигра Кевин Де Бройне. Белгиецът се беше контузил още в първия двубой през лятото, заради което не игра дълго време. Постепенно обаче халфът си върна формата и започна отново да решава двубоите.

Във вторник той вкара един и изработи другите две попадения при успеха с 3:1 над ФК Копенхаген в Шампионската лига, с което носителят на трофея почти си гарантира място на четвъртфиналите.

Детайлната статистика на Wyscout от последните пет срещи на Манчестър Сити показва, че 33% от ударите на Де Бройне (5 от 15) попадат в целта. Половината от опитите му за дрибъл са успешни (9 от 18), като 8 от тях са били в последната третина на терена в посока вратата на съперника.

Особено ценен той е бил и в това да върне владението на топката още в половината на съперника - 13 от общо 14. В 12 от тези 13 случая топката е била спечелена от Де Бройне обратно в последната третина на терена в посока вратата на съперника.

Полузащитникът е отличник и по показателя “Ключови подавания” с 8, от които три са се оказали асистенции.

Последвайте каналите ни в: