Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг заяви, че се надява Люк Шоу да успее да се завърна за неделния двубой срещу Лутън. Левият защитник бе заменен на почивката при победата над Астън Вила,  но по-късно стана ясно, че по-скоро е заменен като предпазна мярка. Аарън Уан-Бисака, Мейсън Маунт и Тайрел Маласия продължават да са извън състава и да се възстановяват от своите проблеми.

“Люк Шоу е под въпрос за уикенда, но оставаме позитивни, че ще успее да се възстанови. Той бе сменен като предпазна мярка, но ще продължим да работим до неделя, нещата се развиват добре. Аарън Уан-Бисака получи травма на тренировка през миналата седмица и ще е аут за няколко седмици. Същото се отнася все още и за Тайръл Маласия и Мейсън Маунт. Маласия имаше проблеми по време на рехабилитацията, но сега всичко е наред. Отнема твърде много време, което е лошо и за него, и за нас. Скоро ще се завърне към тренировки с първия отбор,” поясни ситуацията нидерландецът.

След това наставникът сподели, че много уважава Лутън и “червените дяволи” трябва да покажат най-доброто от себе си, за да успеят да спечелят в неделя на “Кенилуърт Роуд”.

“Трябва да превърнем мачът в такъв, който да е по наш вкус, няма значение срещу кого играеш. Ние уважаваме всеки противник и не сме в позиция да подценяваме никого. Уважавам много Лутън и трябва да покажем най-доброто от себе си. Но игрището не е по-малко, нали? И ще играем 11 на 11, съдиите също ще дойдат. Мисълта ми е, че атмосферата е различна и ние трябва да се справим с обстоятелствата, но все пак това е футбол,” обяснява Тен Хаг.

След това той бе попитан да коментира все по-силно набиращите скорост спекулации, че Манчестър Юнайтед ще назначи Дан Ашуърт за нов спортен директор на тима. Нидерландският треньор бе категоричен, че “червените дяволи” трябва да привличат най-добрите хора, за да продължават да се подобряват.

“Общувам редовно с новите хора в управлението на клуба, но това не са неща, които зависят от мен. Фокусът ми продължава да е върху този отбор, продължавам да работя и съм щастлив. Клуб като Манчестър Юнайтед винаги трябва да търси най-доброто и никога не трябва да е доволен, защото доброто не е достатъчно добро. Винаги трябва да се търси по-добро и всеки ден трябва да се опитваме да правим нещата по-добре от предходния. Също така смятам, че е много важно хората в клуба да са на една страница, да изповядват една футболна философия, да имат еднакви виждания за тактиката, играчите. Нуждаеш се не само от точните играчи, но и от точните характери. Това означава, че трябва да вършите правилната работа и да съгласувате процесите, за да привличате правилните играчи. Засега плануваме бъдещето в този екип. В отбор от този ранг никога не можеш да свършиш всичко сам, нуждаеш се от много хора около себе си. Ние сме цялостен клуб, а не изолиран модел на първия отбор,” завърши Тен Хаг.

Последвайте каналите ни в: