Жозе Моуриньо призна, че се е провалил в опитите да реши "дълбоките проблеми" в Манчестър Юнайтед. Португалецът води "червените дяволи" между 2016 и 2018 г. Той изведе тима до Лига Европа и Купата на Лигата в първия си сезон и до второ място в първенството във втория.

"Купувате ли нови мебели преди да почистите къщата? Трябваше да се занимавам повече с почистване, отколкото с нови покупки. Не я почистихме по начина, по който искахме. Аз исках да го направя от втория сезон, но не успяхме по различи причини", заяви Моуриньо в интервю пред Рио Фърдинанд. Португалецът не назова именно, но в този период един от проблемите му беше с Пол Погба.

"Не мога да кажа, че исках определени неща в третия сезон, защото не беше така, но знаех ясно какво не искам там. По отношение на индивидуалностите, знаех какво не искам, но не се случи. Понякога във футбола трябва да приемеш това. Дадох всичко от себе си, но знаех много точко какви дълбоки проблеми имахме. В третия ми сезон тези проблеми станаха все по-очевидни", допълни той.

Jose Mourinho Exclusive‼️
Special thanks to the Special One… first interview since leaving Roma + looking back at his career! All things Man Utd, Chelsea & some recent jobs he’s turned down! Unreal 🤝🏽

Get ready…. 🧨👀 pic.twitter.com/Ex5B1imnQk

— Rio Ferdinand (@rioferdy5) February 15, 2024

Спецалистът, който през януари бе уволнен от Рома, се пошегува, че все още може да стане шампион за 2018 г. Тогава тимът му завърши на второ място, на 19 точки зад Манчестър Сити. "Гражданите" обаче са разследване за финансови нарушения именно аз този период, а към тях има 115 обвинения. "Ако Ман Сити бъде признат за виновен в нарушаване на Финансовия феърплей, може да загуби някои точки. Ако оставим шегата настрана, направихме всичко, на което бяхме способни", сподели той.

В интервюто Моуриньо разкри още, че е имал предложение да поеме английския национален отбор, но е отхвърлил офертата. Това се е случило през 2007 г. преди на поста да бъде назначен Фабио Капело. "Офертата беше на масата. Не я приех, защото не мислех, а и още не мисля, че работа в национален отбор ще е нещо, на което ще се наслаждавам", обясни португалецът.

Последвайте каналите ни в: