Става все по-вероятно това да се окаже последният сезон на халфа Лука Модрич в Реал Мадрид, пише Relevo. Показателно за очакваната раздяла между двата тима е мачът срещу РБ Лайпциг в Шампионската лига, отбелязва медията.

Срещу „биковете“ Модрич остана на резервната скамейка и не записа нито една минута на терена. Нещо, което не му се беше случвало в елиминационен двубой на мадридчани от турнира от сезон 2017/18 насам. За 37-годишния играч това беше шеста среща през кампанията, в която остава на пейката през цялото време. Освен това той е вторият полузащитник на тима с най-малко игрови минути през сезона след Дани Себайос, като е бил на терена само в 45% от възможния максимум или средно по 42 минути на мач.

Така гостуването в Лайпциг, спечелено от Реал с 1:0, окончателно затвърдило убеждението на Модрич, че е настъпил моментът, в който да си тръгне от „Сантиаго Бернабеу“ след 12-годишен престой. През миналото лято той отказал богати оферти от Саудитска Арабия с надеждата, че ще получава достатъчно игрово време, но той вече не е сред обичайните титуляри в състава на Карло Анчелоти. Макар и да е ядосан от статута си на резерва, хърватският национал се старае да не разваля добрата атмосфера в отбора с негодуването си.

Въпреки това от клуба също усещат, че е време да се сбогуват с една от своите легенди. За целта те искат да изпратят дългогодишния си футболист по-възможно най-емоционалния и приятен начин. Обмисля се дори идеята неговото напускане да бъде оповестено още преди края на сезона, за да може феновете също да се сбогуват със своя любимец подобаващо. Нещо, което Барселона направи с Андрес Иниеста през 2018 година.

Независимо от това дали Модрич наистина ще си тръгне от Реал, в момента както играчът, така и клубът са концентрирани върху оставащите мачове на „лос бланкос“ до края на кампанията.

Последвайте каналите ни в: