Основният диагонал на Дея спорт Николай Учиков все още е под въпрос за предстоящото дерби с Левски София. Бургазлии гостуват на „сините“ в мач от 17-и кръг на ефбет Супер Волей, а двубоят е на 16 февруари (петък) от 19:30 часа в едноименната столична зала.

Припомняме, че Учиков получи контузия в глезена по време на мача с ЦСКА от 15-и кръг, който волейболистите на Дея обърнаха развоя от изоставане с 0:2 до победа с 3:2 гейма. След това той пропусна срещата с Марек Юнион-Ивкони от 16-и кръг, в която бургазлии победиха с 3:0.

„Добре съм, тренирам от началото на седмицата. Дали ще играя в мача срещу Левски, това вече ще се прецени на място и спрямо ситуацията“, каза за BGvolleyball.com Николай Учиков.

Опитният състезател и бивш национал сподели и очаквания си за предстоящата битка, в която един срещу друг излизат първият и вторият във временното класиране на волейболния елит.

„Смятам, че ще е доста труден мач, защото сме гости. В Левски играят млади момчета, които започнаха да се представят все по-добре. Също така очаквам много интересен двубой, който няма да е лек и за двата тима“, коментира той.

Преди месец тимът на Дея надигра Левски с 3:1 на финала за Купа България именно в залата на „сините“ и спечели първия си трофей.

„Надявам се, че ще се справим. Много зависи от нещата, които правим. Ако ги направим добре имаме да шансове отново да ги победим“, коментира още за BGvolleyball.com състезателят.

Относно ситуацията, при която успех над Левски, ще затвърди първото място на Дея в класирането, Учиков каза:

„Рано е да се правят сметки. Но със сигурност е важно срещу силните отбори да побеждаваш.“

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto