Звездата на националния отбор на Испания по футбол Алексия Путеяс, която лекуваше контузия на лявото коляно от дълги седмици, се завръща в тима за финалната четворка на Лигата на нациите, обявиха от федерацията в четвъртък. Двукратната победителка за "Златната топка" (2021, 2022) напусна лагера на Испания в края на месец ноември преди мачовете в Лигата на нациите срещу Италия и Швеция. 

Тя поднови тренировки едва тази седмица с клубния си отбор Барселона, след като се възстанови след операция. В списъка на селекционера Монце Томе попадна и нападателката Хени Ермосо, която се завърна в отбора през октомври след епизода с принудителната целувка от бившия президент на федерацията Луис Рубиалес при награждаването на тима като световен шампион. 

Путеяс все пак ще премине тестове, преди да замени с отбора за Севиля, където Испания ще играе на 23 февруари срещу тима на Нидерландия в полуфинала на Лигата на нациите. На 28 февруари ще бъде финалът на турнира и мачът за трето място. Тимът, който спечели Лигата на нациите, ще се класира за Олимпийските игри в Париж. В другия полуфинал ще се срещнат отборите на Франция и Германия.

Последвайте каналите ни в: