Александър Шевченко ще бъде съперникът на Григор Димитров на четвъртфиналите на турнира от сериите ATP 500 в Ротердам. Руснакът, който от началото на тази година смени гражданството си с казахстанско, сътвори изненадата на деня, след като елиминира шестия поставен Холгер Руне с 6:4, 1:6, 6:3 за 1 час и 37 минути игра на централния корт.

Quarter-Finals Bound! 👏

Alexander Shevchenko records the biggest win of his career (by ranking) defeating Rune 6-4 1-6 6-3#abnamroopen pic.twitter.com/rD8SZS5A7B

— Tennis TV (@TennisTV) February 15, 2024

По този начин Шевченко взе реванш от Руне за поражението си на турнира в Бризбън миналия месец. Тогава датчанинът успя да се наложи над своя съперник с 6:4, 5:7, 6:2, за да си осигури място на четвъртфиналите.

Днес обаче световният №57 изигра стабилен трети сет, след като допусна цялостно разпадане в играта си във втората част, която загуби с 1:6. Шевченко бе убедителен на сервис в заключителния сет, а при 4:3 успя да се възползва от две поредни изненадващи грешки на Руне, който първо изкара форхенд далеч в аут, а след това не успя да уцели топката при атаката си към мрежата. По този начин казахстанецът осъществи пробив и малко по-късно затвори мача за крайното 6:4, 1:6, 6:3.

Така утре Григор Димитров и Александър Шевченко ще се изправят един срещу друг за първи път в ATP тура. По-рано днес българинът се класира за четвъртфиналната фаза след успех над Мартон Фучович с 6:3, 7:5.

Очаква се по-късно днес организаторите на турнира да обявят програмата за утрешния ден.

Последвайте каналите ни в: