Днес се подновява Лига на конференциите с плейофите в турнира. Те ще изправят останалите на второ място в груповата фаза срещу завършилите на трето място в групите на Лига Европа. На осминафиналите вече ги чакат Астън Вила, Брюж, Фенербахче, Фиорентина, Лил, Макаби Тел Авив, ПАОК и Виктория Пилзен.

Единственият останал български представител - Лудогорец, гостува на швейцарския Сервет в първи мач от плейофите. Тимът от Женева е втори в швейцарското първенство. Той не успя да премине група в Лига Европа, в която бяха Славия Прага и Рома.

Един от по-интересните мачове от четирите, които стартират от 19,45 часа, е този между Роял Юнион СЖ и Айнтрахт. Германците записаха доста загуби през ноември и декември, но се представят по-добре на старта на новата година. Те завършиха втори в групата си зад ПАОК на Кирил Десподов, който се класира директно за осминафиналите. Белгийците вече се утвърдиха на местно ниво и са се устремили отново към титлата. Миналия сезон те достигнаха до четвъртфиналите в Лига Европа.

Ранните мачове включват и двубой между Олимпиакос и Ференцварош. Гръцкият гранд не се представя убедително в първенството и е четвърти в класирането. През есента той беше в тежка група в Лига Европа, където пред него завършиха Уест Хам и Фрайбург.

Част от късните мачове е Аякс - Бодьо/Глимт. Грандът от Амстердам имаше доста проблеми в началото на сезона. Това включваше и слабо представяне в Лига Европа, където записа една победа в груповата фаза и едвам стигна до третото място, като изпревари АЕК. Аякс вдигна нивото последните месеци и сега ще се опита да пренесе тази форма в Европа. Бодьо/Глимт е в по-неизгодна позиция, тъй като норвежкото първенство е в пауза и тимът не е играл официален мач от средата на декември.

В друг интересен мач Бетис приема Динамо (Загреб). Испанците правят добър сезон и са шести в Ла Лига. Те отпаднаха драматично от Лига Европа, след като в последния кръг на груповата фаза загуби като домакин от Рейнджърс.

Последвайте каналите ни в: