Тази вечер се подновяват битките във втория по сила европейски турнир Лига Европа с плейофен кръг. В него едни срещу други ще се изправят останалите втори в групите на ЛЕ срещи присъединяващите се към тях останали трети в подреждането в Шампионската лига.

Тези отбори ще определят противниците на отборите, които вече са си подсигурили място на 1/8-финалите в турнира: Аталанта, Брайтън, Байер (Леверкузен), Ливърпул, Рейнджърс, Славия (Прага), Виляреал и Уест Хам.

В един от най-интересните двубои Милан ще се изправи срещу френския Рен. “Росонерите” не успяха да преминат през една от най-тежките групи в ШЛ, но все пак успяха да запазят място в европейските турнири и за пролетта. Тимът на Стефано Пиоли е допуснал едва едно поражение в последните си 12 двубоя и ще иска да продължи добрата серия. Французите пък изпуснаха първото място в своята група през есента със само една точка след загуба в последния двубой срещу Виляреал, но от тогава имат осем победи и само едно равенство, като са сред тимовете в най-добра форма в Европа.

Друг от италианските представители Рома ще се изправи за трети пореден сезон срещу Фейенорд. “Вълците” спечелиха именно над този противник, за да триумфират във финала на Лигата на конференциите през 2022-а година. През миналата година римляните отново успяха да надделеят над нидерландския си противник, но този път с 4:2 в 1/4-финалите на Лига Европа, но само за да загубят на финала от Севиля. Сега обаче на скамейката на Рома няма да е постигналият тези успехи Жозе Моуриньо, който бе заменен преди няколко седмици от Даниеле Де Роси.

Галатасарай бе близо до достигането на елиминационната фаза в Шампионската лига за пръв път от 2013/14, но загуба в последния кръг от Копенхаген ги запрати в Лига Европа. Въпреки това истанбулският гранд ще се опита да възкреси спомените си от преди 23 години, когато надделя на финала срещу Арсенал, за да спечели единствения си трофей в европейските турнири. На пътя си те имат Спарта Прага, което ще е солидно препятствие. Чехите вече доказаха, че не са отбор за подценяване, след като успяха да победят и изхвърлят Бетис, завършвайки на второто място в своята група след Рейнджърс.

Последвайте каналите ни в: