Отборът на Голдън Стейт Уориърс е направил неуспешен опит да привлече крилото на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс в последните 24 часа преди затварянето на трансферния прозорец в Националната баскетболна асоциация през миналата седмица. Това съобщи ESPN.

Според журналиста Ейдриън Войнаровски собственикът на Уориърс Джо Лейкъб е влязъл в директен контакт със собственичката на Лейкърс Джени Бъс. Желанието на Лейкъб е било да събере Джеймс и Стеф Къри - двамата най-успешни активни играчи, в един отбор. От щаба на Лейкърс обаче са отклонили предложението на Лейкъб, а самият Джеймс също не е показал желание да смени клубната си принадлежност.

Дори и на 39 години и в 21-вия си сезон в НБА ЛеБрон Джеймс продължава да бъде един от най-добрите играчи в Лигата. Неговият договор с Лейкърс обаче изтича в края на този сезон, а баскетболистът отдавна заяви, че догодина планира да играе в отбора, в който е и неговият син ЛеБрон Джеймс-младши. Джеймс-младши в момента е студент първа година в университа на Южна Калифорния, но през лятото ще има право да се включи в драфта.

Според ESPN желанието на ЛеБрон Джеймс е да продължи да играе за Лейкърс и през следващия сезон, но интерес към него със сигурност ще има от страна на Голдън Стейт Уориърс, както и на Филаделфия 76ърс. Изпълнителният директор по баскетболните въпроси на Сиксърс Дарил Мори също е говорил с ръководството на Лейкърс относно възможността да бъде привлечен Джеймс, но веднага е получил отказ от страна на генералния мениджър на "езерняците" Роб Пелинка. Това лято Сиксърс ще имат почти 77 милиона долара за нови играчи, което е повече от всички останали отбори в Лигата.

Последвайте каналите ни в: