Носителят на титлата от последното издание на Шампионската лига - Манчестър Сити, гостува на тима на ФК Копенхаген в първи двубой от 1/8-финалите на турнира. Мачът на стадион “Паркен” започва в 22:00 часа.

📍 Parken#ManCity pic.twitter.com/ZxVe06AHzg

— Manchester City (@ManCity) February 13, 2024

Старши треньорът на датчаните Якоб Нееструп ще опита да противопостави отбора си и на другия гранд от Манчестър след успешното представяне в груповата фаза срещу Юнайтед. За целта той е избрал схема от четирима бранители, трима полузащитници и цели трима нападатели. Под рамките на вратата е Камил Грабара, а непосредствено пред него виждаме Вавро и Маккена. В халфовата линия налице е Расмус Фалк, а напред отбраната на "гражданите" ще тормозят Елиунуси, Клаесон и Ашури.

Start-11 mod Manchester City #fcklive #fckmci #ucl pic.twitter.com/0hlkbC1hKj

— F.C. København (@FCKobenhavn) February 13, 2024

От другата страна на терена Джосеп Гуардиола тръгва към същинската част от похода си към втора поредна титла от най-престижния европесйки клубен турнир с всичките силни играчи. На вратата ще пази Едерсон, пред него са Стоунс и Диаш, а в халфовата линия виждаме голмайстора от финала с Интер - Родриго Ернандес. На върха на атаката еднолично ще действа Ерлинг Холанд, който съвсем скоро се завърна от контузия, като норвежецът би трябвало да бъде подкрепян по крилата от Силва и Грийлиш.

Tonight's squad in 🇩🇰

XI | Ederson, Walker (C), Stones, Dias, Ake, Rodrigo, De Bruyne, Bernardo, Foden, Grealish, Haaland

SUBS | Ortega Moreno, Carson, Doku, Alvarez, Akanji, Nunes, Bobb, Wright, Susoho, Lewis#ManCity | #UCL pic.twitter.com/jE78xUkmHT

— Manchester City (@ManCity) February 13, 2024

ФК КОПЕНХАГЕН - МАНЧЕСТЪР СИТИ

ФК Копенхаген:

Манчестър Сити: 

Последвайте каналите ни в: