Шампионът на юбилейното 75-о издание на kупа “Странджа” Радослав Росенов се включи в кампанията „Подкрепа за българските капитани“, която се разпростря и отвъд европейския континент. Тя е за моряците Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха задържани заедно с кораба Galaxy Leader на 19 ноември 2023 година.

Росенов триумфира на най-стария боксов турнирв Европа в категория до 63,5 килограма, който се проведе миналата седмица в София. Това бе третият му златен медал от престижната надпревара. Освен това шампионът е и двукратен европейски първенец за мъже до 22 години. Той пожела на моряците и семействата им да бъдат силни и да не падат духом.

Инициативата „Подкрепа за българските капитани! Любо, Данаил – с вас сме!“ бе подета от близки и приятели на двамата и стартирана на 6 декември 2023 година – Никулден, Деня на моряците. Клубовете, които я започнаха, са футболните Пирин от Благоевград, където е роден капитан Чанев, както и Черно море от Варна, където двамата са завършили висшето си образование. Те бяха последвани от столичните Левски, Славия, Локомотив София и ЦСКА 1948, от пловдивските Локомотив и Ботев, Лудогорец, Арда, Берое и Етър, както и от втородивизионния Беласица.

Последвайте каналите ни в: