Свен-Йоран Ериксон ще успее да сбъдне мечтата си да бъде мениджър на Ливърпул, макар и само в един мач. Това ще се случи по време на благотворителния мач между легенди на мърсисайдци и такива на Аякс, който ще се състои през следващия месец на "Анфийлд".

През януари 76-годишният швед обяви ужасяващата новина, че е болен от рак в последен стадий и в най-добрия случай му остава само една година живот. Тогава Ериксон призна в интервю, че винаги е бил привърженик на Ливърпул и една от мечтите в живота му е била да бъде мениджър на мърсисайдци. Това породи реакция на феновете на "червените", които в социалните мрежи призоваха клуба да направи всичко възможно да сбъдне мечтата на бившия селекционер на Англия. Клубната легенда Роби Фауър също се присъедини към тях.

Днес Ливърпул официално обяви, че заедно с Иън Ръш, Джон Барнс и Джон Олдридж, Ериксон ще бъде част от мениджърския екип, който ще води отбора на легендите на мърсисайдци в двубоя на 23 март. 

От „Анфийлд“ вече обявиха и първата група от играчи, които ще вземе участие в мача. Това са Жержи Дудек, Сандер Вестервелд, Мартин Шкъртел, Фабио Аурелио, Грегори Винял, Джибрил Сисе и Райън Бабел, който ще играе и за двата отбора.

We are delighted to confirm Sven-Goran Eriksson will be part of the #LFCLegends management team for the game against Ajax Legends at Anfield 🔴

More info: https://t.co/qzBKmm4Htd pic.twitter.com/xsWr4KYUKf

— Liverpool FC (@LFC) February 13, 2024