За втори път през настоящия сезон стрелецът на Шумен Ивайло Тонев завоюва символичното отличие за най-полезен играч на кръга на Sportal.bg в Националната баскетболна лига. Тонев се превръща в MVP на 20-ия кръг в първенството, след като изведе тима си към победата над ЦСКА с 86:82 в зала "Арена Шумен". До този момент бившият младежки национал бе заслужил признанието и на 11-ия кръг.

В двубоя срещу ЦСКА Тонев завърши с дабъл-дабъл от 18 точки и 10 борби, като добави и 3 асистенции към статистиката си. При стрелбата той бе 6/15 от игра и 4/4 от наказателната линия, като фиксира коефициент на полезно действие от 27 за 26 минути, прекарани на терена. 

За отбелязване е и представянето на Джон Флорвиъс от Рилски спортист, който също записа коефициент от 27 с дабъл-дабъл от 13 точки и 11 борби при победата над Черно море Тича с 97:75. Отличието обаче е за Тонев, тъй като следващият критерий след коефициента са точките, отбелязани от дадения състезател, като в случая Тонев е с 18, а Флорвиъс - с 13.

Ивайло Тонев записва средни показатели от 17.4 точки, 4.9 борби и 1.6 откраднати топки през настоящия сезон, като той е и сред най-резултатните българи в първенството. Благодарение на неговите изяви Шумен е в борбата за участие в турнира за Купата на България, като тимът заема осмата позиция към момента с баланс от 7-14.