Световният номер 2 в тениса Карлос Алкарас заяви, че ако има избор, би предпочел да спечели златен медал на Олимпийските игри в Париж това лято пред титлата от "Ролан Гарос" във френската столица. Испанецът разкри това преди старта си на турнира в Буенос Айрес.

"За мен е мечта да спечеля злато за страната си, за Испания. Златото е едно от най-страхотните неща в спорта", каза Алкарас. Той допълни, че би му харесало да спечели и двата турнира.

Олимпийският тенис турнир ще се проведе на клей кортовете на "Ролан Гарос". Двукратният победител от Големия щлем все още не е участвал на Олимпиада.

Алкарас смята в момента шампиона от Откритото първенство на Австралия Яник Синер и световния номер 1 Новак Джокович за най-големите си съперници. Той смята себе си и топ състезателя на Германия Александър Зверев за едно ниво по-ниско от Синер и Джокович в момента. Зверев победи Алкарас на четвъртфиналите в Мелбърн през януари.

В Буенос Айрес Алкарас е фаворит и ще защитава титлата си. В сряда той ще срещне Хуан Пабло Варияс от Перу или аржентинеца Камило Уго Карабели във втория кръг на турнира.