Бившата шампионка от Откритото първенство на САЩ Ема Радукану заяви, че ще направи промени в календара си след загубата в първия кръг на турнира в Катар от 30-ата в света Ангелина Калинина.

21-годишната състезателка страдаше от срив във формата годината след триумфа си на "Флашинг Медоус" през 2021, а през 2023 беше 8 месеца извън кортовете заради операции на китката и глезена.

Тя се върна на корта миналия месец, но загуби във втория кръг на Откритото първенство на Австралия, както и в Абу Даби, преди да падне от Калинина в Доха с 0:6, 6:7 (6).

🗣️ "I felt like I never really got into it"

Emma Raducanu says she struggled with 'everything' following her exit from the Qatar Open 🎾 pic.twitter.com/VFPwNrZJWZ

— Sky Sports News (@SkySportsNews) February 13, 2024

"Трудно е да свикна с календара. Свършва един турнир и веднага започва друг. Имам нужда да променя програмата си по по-добър начин и да имам повече мачове", коментира Радукану, която е номер 262 в ранглистата.

Британката има нужда от "уайлд кард", за да играе следващата седмица в Дубай, но тя вероятно ще си вземе почивка, за да са подготви за турнирите в Индиън Уелс и Маями следващия месец.

"Аз имам проблеми с всичко - сервис, ретури, форхенд, бекхенд. Ако трябва да бъда честна, имах чувството, че въобще не се справям", призна състезателката, която направи 48 непредизвикани грешки при последната си загуба.

"Трябва да тренирам повече на открито, защото всичко е различно - светлината, условията, сенките - трудно е да видя топката", каза още Ема Радукану, която търси оправдание за слабите си изяви.