Лудогорец започна подготовка за първия сблъсък от плейофите за 1/8-финалите в Лигата на конференциите срещу Сервет. Двубоят в Женева е в четвъртък, 15 февруари, от 22:00 часа.

В събота "орлите" завоюваха Суперкупата на България, след като се наложиха след изпълнение на дузпи срещу ЦСКА 1948. Контузия на „Ивайло“ обаче получи звездата Бърнард Текпетей. Инцидентът се случи през второто полувреме, когато ганайският флангови нападател се приземи лошо на глезена си след шпагат на съперник. Наложи се да му бъде оказвана лекарска помощ. Въпреки че нещата не изглеждаха притеснителни, Текпетей веднага бе заменен.

Явно обаче травмата на крилото не е толкова лека, защото той пропусна вчерашното занимание на тима. А това поставя въпросителни пред треньора Георги Дерменджиев. В случай че не може да стартира от първата минута, вместо Текпетей ще играе Рик Джонатан. Опция със Спас Делев в титулярната единайсеторка е по-малко вероятна, пише "Тема спорт".

На разположение на Георги Дерменджиев за четвъртък ще е Клод Гонсалвеш. Той пропусна срещата за Суперкупата заради наказание. Отделно от това португалецът лекуваше контузия по време на подготовката. Той обаче бе най-ползваният играч в състава през есента и няма да е никаква изненада, ако стартира вместо Педро Нареси в средата на терена. Там ще действа и полякът Якуб Пьотровски, а зад нападателя ще е Тодор Неделев.