ЦСКА - София иска да привлече крилото на Ботев (Пловдив) Самуел Акере, твърди „Тема Спорт“.

От "Армията" имат желание да вкарат 19-годишния нигериец като част от сделката за Станислав Шопов. 

Както е известно, Ботев напира да си върне родния младежки национал, като откупи правата му от "червените". "Канарчетата" са излезели с конкретна оферта към ЦСКА - София за Шопов, която обаче засега не е по вкуса на столичани. Като контрапредложение от "Армията" са поискали да включат в трансфера привличането на Акере под наем до края на сезона с опция за откупуването му. 

На този етап от Ботев не са склонни с тази алтернатива, като са предложили да включат друг свой играч в сделката. Става въпрос за вратаря Даниел Кайзер. Полякът е предлаган и на Хебър (Пазарджик), след като Матвей Игонен ще е опция №1 за поста на „Колежа“, а Хидайет Ханкич продължава да е при "канарчетата" и ще е резерва. 

Вчера спортният директор на пловдивчани Артур Платек е бил в столицата за среща с ръководството на ЦСКА - София, за да продължат преговорите по сделката за Станислав Шопов. Той бе част от "жълто-черния" клуб до есента на 2020 година, когато бе продаден на нидерландския Хееренвеен. Атакуващият халф обаче не успя да пробие в Ниската земя и "армейците" се възползваха от това да го върнат в България през лятото на 2022 година. И в ЦСКА - София обаче той не успява да разкрие потенциала си и да се наложи в титулярния състав. Самуел Акере подписа с Ботев през май 2022-а, като в началото бе в дубъла. През ноември миналата година удължи контракта си до лятото на 2026-а. През този сезон има 20 мача, 4 гола и 2 асистенции в efbet Лига.