Порто на практика абдикира от битката за титлата в Португалия. "Драконите" загубиха с 2:3 гостуването си на Арука, а това поражение дойде броени дни след домакинското равенство с Рио Аве (0:0). По този начин отборът на Сержио Консейсао остана на 7 точки зад Бенфика и Спортинг (Лисабон). В най-изгодна позиция е Спортинг, който има мач по-малко от конкурентите си.

Арука победи Порто за първи път в историята си на свой терен и е в серия от 4 поредни успеха в Лига Португал. Тимът се изкачи на 7-о място в класирането с 28 точки.

Рафа Мухика откри за Арука още в 36-ата секунда след центриране от десния фланг и точен удар с глава. Отговорът на Порто не закъсня и в 9-ата минута Еванилсон възстанови равенството от дузпа, отсъдена за нарушение на Робсон Бамбу. В средата на първата част ветеранът Пепе игра с ръка в наказателното поле и домакините също получиха дузпа, превърната в гол от Кристо Гонсалес.

В 61-ата минута бившият халф на ЦСКА - София Давид Шимао изведе Хасон, който с плътен шут направи резултата 3:1. Силите на Порто стигнаха само за още едно попадение, дело на Чико Консейсао в 87-ата минута, а в добавеното време Фабио Кардозо от "драконите" получи червен картон.