Удинезе спечели изненадващо с 1:0 при визитата на Ювентус в мач от 24-ия кръг на италианската Серия "А" и му нанесе първа домакинска загуба този сезон.

Гостите вкараха гола си в 25-ата минута, когато Томас Кристенсен отправи удар към вратата на Юве, но Алекс Сандро блокира. Топката обаче стигна до Лаутаро Джанети и при добавката той прати топката в мрежата на Войчех Шчесни.

Четири минути по-късно Андреа Камбиазо изведе Аркадиуш Милик в наказателното поле, но полякът прати топката над вратата. Три минути преди края на редовното време за първата част вратарят на гостите Мадукс Окойе направи чудесно спасяване, отразявайки удар с глава на Милик.

След почивката натискът на „старата госпожа“ се засили, а в 59-ата Милик прати топката в мрежата след центриране от корнер, но попадението не бе зачетено, тъй като при центрирането топката напусна очертанията на терена.

До края на мача Юве опита да стигне поне до изравнително попадение, но не успя и така Удинезе спечели трите точки, с които се отдалечи от зоната на изпадащите.

След поражението Юве остава на второто място с 53 точки, като е на 7 от лидера Интер, но е с мач повече от „нерадзурите“. Удинезе пък събра 22 точки и се изкачи до 15-ото място във временното класиране.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !