Челси обърна като гост Кристъл Палас и спечели с 3:1 лондонския сблъсък между тях от 24-ия кръг на Висшата лига. Джеферсон Лерма вкара фамозен гол за „орлите“, но с два гола на Конър Галахър и един на Енцо Фернандес „сините“ стигнаха до обрата и трите точки.

На „Селхърст Парк“ домакините имаха добър шанс за гол в средата на първото полувреме, когато Жан-Филип Матета обстрелва вратата на „сините“ от границата на наказателното поле, но Джордже Петрович спаси.

След половин час игра футболистите на Рой Ходжсън откраднаха топката в близост до наказателното поле на Челси. Тя стигна до Джеферсон Лерма, който си я нагласи на десния крак и с плътен диагонален удар я прати неспасяемо в мрежата на Петрович, хвърляйки в екстаз феновете по трибуните.

В 41-ата минута домакините претендираха за дузпа, но съдията Майкъл Оливър подмина претенциите им. В добавеното време на първата част Конър Галахър проби в наказателното поле и стреля, но прати топката покрай вратата.

По-малко от 120 секунди от началото на втората част хората на Маурисио Почетино изравниха! Мало Густо центрира добре отдясно и в наказателното поле Конър Галахър засече топката в мрежата на Палас за 1:1.

В 73-ата минута футболистите на Челси имаха претенции за дузпа, които бяха подминати от Майкъл Оливър. Четири минути след това удар на Матеуш Франка бе спасен безпроблемно от Петрович.

Челси дочака своя момент и той дойде в 91-ата минута. Рахийм Стърлинг изведе Коул Палмър на дясното крило. Палмър нахлу в наказателното поле и върна топката към границата му, откъдето връхлетя Конър Галахър от втора позиция и прати топката в долния десен ъгъл на вратата на „орлите“.

Палмър бе в основата и на решителния трети гол за Челси, който падна в 94-ата минута. Тогава младокът стигна до наказателното поле с топка в крака и подаде наляво към Енцо Фернандес, който финтира футболист на Палас и със силен удар я прати в близкия ъгъл на Дийн Хендерсън.

След успеха "сините" излязоха на 10-о място с 34 точки в актива си. Кристъл Палас пък остава на 15-о място с 24 пункта.