Кьолн изпусна победата срещу Хофенхайм в последните минути и двата отбора трябваше да се приберат в съблекалнята след 1:1 в последния мач от 21-ия кръг на Бундеслигата.

Макс Финкграфе с технично изпълнение на свободен удар даде преднина на Кьолн в 79-ата минута, а в 4-ата на добавеното време Андрей Крамарич изравни за 1:1. Пропуснатия успех е болезнена развръзка за гостите от Кьолн, които са на 16-о място, точно над зоната на директно изпадащите два състава. С точката днес козлите събират 16 точки, с 4 повече от Майнц и Дармщад.

Съдията Кристиян Дингерт даде 7 минути добавено време на мача и домакините нямаха никаква идея как да изравнят. Те започнаха да сипят дълги топки към наказателното поле. При една такава Озан Кабак се пребори за висока топка в наказателното поле, тя падна на левия крак на Крамарич и хърватският здравеняк с мощен изстрел я прати в мрежата. С днешното равенство Хофенхайм е на 8-о място с 27 точки.

И тази среща не се размина без традиционния протест на феновете срещу влизане на стратегически инвеститор в Бундеслигата. Те обаче хвърлиха малко на брой топки за тенис в края на първата част, а допълнителното време беше само 5 минути.