Треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез говори дълго след последната контрола, в която неговите възпитаници завършиха 0:0 с Хебър. 

"Не съм доволен от това, че не победихме. Имахме ситуации и трябваше да реализираме. Като цяло подготовката премина добре. Сега трябва да се настроим за официалните мачове, те са със съвсем различен заряд. Благодаря на феновете днес за подкрепата и да ги призова следващата събота да са още повече. В понеделник ще бъде направен обстоен преглед на Уме Емануел. 

Надявам се състоянието му да не е сериозно. Не сме подписали с Диабате, защото имаме проблеми с документите. Двамата играчи от Виста и Кинтунту нямат работни визи и затова не са тук. Не мога да скрия, че преговаряме за Слави Шопов. Там има разговор между двете ръководства. Не знам какво ще стане през следващата седмица. Краси Колев има желание да отиде в Хебър, ние също имаме желание да го дадем под наем. Водят се разговори и следващата седмица ще стане ясно. Очаквам до няколко седмици Брахими да се включи пълноценно в тренировъчния процес. Възстановяването му върви по план. Ханкич изрази желание да напусне, води разговори със спортния ни директор Платек. На този етап обаче е играч на Ботев и участва пълноценно в тренировъчния процес", коментира Керкез.