Емполи се наложи с 3:1 над Салернитана като гост в битката на дъното, която бе част от 24-ия кръг в Серия А.

Двубоят започна с натиск от страна на Емполи. В 20-ата минута Алберто Чери засече центриране в наказателното поле на Салернитана, но топката премина над напречната греда на вратата, пазена от Гийермо Очоа.

Николо Камбиани проби отляво като опита центриране в близост до вратата на Салернитана. Там в опита си да изчисти с глава Алекасндро Дзаноли прати топката в собствената си мрежа, като не остави никакви шансове на Очоа да предотврати автогола в 23-ата минута.

Салернитана можеше да изравни в първата минута от добавеното време на срещата, когато Йоргос Кацанос бе изведен зад гърба на отбраната на Емполи, но Елиа Каприле показа завиден рефлекс и отрази.

Домакините все пак стигнаха до изравнителното попадение през второто полувреме. В 69-ата минута Антонио Кандрева центрира в наказателното поле на Емполи, където Шон Вайсман засече топката в долния ляв ъгъл и реализира.

Марко Пелегрино повали свой опонент в собственото си наказателно поле, а Емполи получи правото да изпълни дузпа, която бе реализирана от М’Байе Нианг в 88-ата минута.

В четвъртата минута на добавеното време Нианг изведе Матео Канселиери, който премина през бранител на Салернитана, за да прати топката в мрежата 

Емполи се изкачи до 15-то място в подреждането с актив от 21 точки, докато Салернитана остава на дъното в Серия А със само 13 пункта.