Бундеслигата е претърпяла значителна промяна през последните години по отношение на доминацията на Байерн (Мюнхен), коментира бившият технически директор на клуба Михаел Решке.

Последно през пролетта на 2012-та година шампионът беше различен от баварците - Борусия (Дортмунд). След това последваха 11 сезона, в които все “червените” от Мюнхен вдигат Салатиерата.

“Самочувствието и лекотата, с която Байерн доминираше в миналото, вече ги няма при Томас Тухел - заяви Решке пред Абендцайтунг. - Това беше толкова ясно изразено по време на Пеп Гуардиола, когато всички съперници на баварците играеха в глуха защита. Това обаче вече не е така и съперниците на Байерн се опитват да постигат положителни резултати. Виждаме различни игри от другите тимове, но пък вече не е налице и класата на Байерн, която човек би очаквал да види. Това е нетипично за клуба, но пък отлично нещо за първенството като цяло, защото вече всеки кръг е вълнуващ”.

Този сезон Байерн има нов сериозен конкурент в лицето на Байер (Леверкузен), който даже има преднина пред шампионите. В събота предстои директен дуел между тях.

“Очаквам страхотен и качествен мач, защото и двата отбора са амбицирани да спечелят. Напълно вярвам, че ще станем свидетели на един от най-добрите двубои в Бундеслигата през последните години. Важно е и двата тима да играят за успех. Досега Леверкузен прави фантастичен сезон. За Байерн можем да кажем, че поне е стабилен, като изключим няколко издънки. В момента това са двата не само най-силни отбора в Германия, но и такива в международен план. Всичко е възможно”, убеден е Решке, който беше директор и на “аспирините”.