Евертън се добра до точка в домакинството си на Тотнъм, след като изравни за крайното 2:2 в добавеното време. Защитникът Джарад Брантуейт отбеляза изравнителното попадение в 94-ата минута. Преди това Ричарлисон на два пъти извежда гостите срещу бившия си клуб, а Джак Харисън изравни за 1:1 след половин час игра.

С тази точка “карамелите” временно излязоха от зоната на изпадащите, но ситуацията им е сложна, тъй като отборите зад тях са изиграли по-малко мачове. Тотнъм е четвърти, но може да бъде изпреварен от Астън Вила по-късно, ако бирмингамци спечелят гостуването си на Шефилд Юнайтед.

LATE drama at Goodison Park! 🍿#EVETOT pic.twitter.com/fRzxNybeWI

— Premier League (@premierleague) February 3, 2024

Тотнъм стартира на скорост и поведе още в четвъртата минута. Вернер изведе Удоджи отляво, той напредна и намери Ричарлисон, който прекрасно завърши срещу бившия си клуб. Бразилецът започна да празнува гола, но веднага се усети и се извини на феновете на домакините. “Карамелите” можеха бързо да отговорят, когато Калвърт-Люин засече с глава центриране на Ашли Йънг, но топката мина над вратата.

1 - Richarlison has become the first player to score home and away against Everton in a single Premier League campaign having previously played for the Toffees in the competition. Haunting pic.twitter.com/1sRaBeAUWA

— OptaJoe (@OptaJoe) February 3, 2024

Тимът на Постекоглу имаше предимство в първата част на двубоя, а удар на Мадисън мина покрай вратата. Постепенно обаче Евертън поизравни играта и започна по-често да организира атаки. В 19-ата минута Миколенко бе изведен и намери Макнийл на прекрасна позиция. Той уцели свой съотборник пред вратата, но бе вдигната и засада. След половин час игра домакините стигнаха до изравняване след ъглов удар. Викарио не се намеси добре, топката мина над него, а Тарковски я насочи към Калвърт-Люин, който я насочи към опразнената врата, а тя се отклони в Харисън преди да влезе в мрежата.

Изглеждаше, че Евертън има повече контрол, но “карамелите” получиха нов удар в 41-ата минута. Автор на втория гол за гостите отново бе Ричарлисон, който отбеляза деветото си попадение в последните осем мача, в които е играл. Мадисън подаде на бразилеца, а той се разписа с прекрасен удар от дистанция.

The last five Premier League games between Everton and Tottenham at Goodison Park:

◉ 1-1
◉ 2-2
◉ 0-0
◉ 1-1
◉ 2-2

A stoppage time equaliser from Jarrad Branthwaite means it ends all square again. 🤝 pic.twitter.com/pe9kue11KN

— Squawka (@Squawka) February 3, 2024

Тотнъм започна добре и втората част, а Пикфорд трябваше да се справя със силен удар на Поро. В 54-ата минута Вернер бе изведен сам срещу вратаря, но не успя да се справи, а след това се оказа и че е бил в засада. “Шпорите” доминираха в този период. Хубав удар на Мадисън бе отразен от Пикфорд, а опит на Ричарлисон бе блокиран.

Атаките на гостите продължиха и Пикфорд често трябваше да се намесва. В 70-ата минута вратарят направи важно спасяване след удар от добра позиция на Ричарлисон. Лондончани не се възползваха от положенията си и бяха наказани в края. Центриране от фал в добавеното време бе отклонено с глава от Ромеро, а Брантуейт стигна до топката пред Викарио и я прати в мрежата.