Хетафе сложи край на серията си от три поредни мача без победа в Ла Лига. Тимът на Хосе Бордалас Хименес се наложи с 2:0 в домакинството си на Гранада от 22-рия кръг. Мейсън Грийнууд изигра пореден силен мач и се разписа в 21-вата минута, а Борха Майорал удвои в 36-ата минута.

Хетафе започна силно мача и можеше да поведе още в 11-тата минута, когато изстрел с глава на Майорал бе спасен от Аугусто Батая.

В 21-вата минута резултатът все пак бе открит. Грийнууд получи топката пред наказателното поле и с много техничен прехвърлящ удар прати топката във вратата за 1:0.

В 36-тата минута резултатът бе удвоен. Вратарят Батая се подхлъзна и позволи на Борха Майорал да му отнеме топката и да я вкара в опразнената врата за 2:0.

Гостите можеха да се върнат в мача в 56-тата минута, когато получиха дузпа, но Мюртю Узуни стреля в лявата греда и пропусна да отбележи.

В крайна сметка Хетафе се поздрави с победата и събра актив от 29 точки, като заема 10-ата позиция в таблицата. Гранада пък допусна трето поредно поражение и е на предпоследното 19-о място с 11 точки.