Челси и Астън Вила завършиха 0:0 на „Стамфорд Бридж“ в мач от четвъртия кръг на ФА Къп. "Сините" от Лондон имаха повече положения за гол, но ще трябва да преиграват двубоя на терена на съперника, за да определят победител от битката в турнира.

Астън Вила вкара гол в 12-ата минута чрез Дъглас Луис, но попадението не бе зачетено заради игра с ръка на бразилския футболист. 

Постепенно Челси взе инициативата. Нони Мадуеке, който излезе на добра позиция и стреля, но Емилиано Мартинес успя да спаси. Минути по-късно Коул Палмър пресече пас и бе на страхотна позиция, но пропусна сам срещу Емилиано Мартинес.

В първата минута на добавеното време на първата част Рахийм Стърлинг сложи топката на главата на Беноа Бадиашил, който стреля, но Мартинес спаси.

Емилиано Мартинес допусна груба грешка в 68-ата минута, но Коул Палмър не се възползва от нея и дори не успя да отправи удар.

Четвърт час преди края Бадиашил сбърка и подари топката на съперника. Оли Уоткинс стреля, но Джордже Петрович спаси.

Минута по-късно пред Мати Кеш се откри много добра възможност. Той финтира Бен Чилуел в наказателното поле на Челси и стреля, но Джордже Петрович плонжира и спаси.

Защитата на Астън Вила допусна грешка в 83-ата минута, но Емилиано Мартинес изпревари Конър Галахър и успя да изчисти топката.

Пред Езри Конса се откри много добра възможност в 85-ата минута, но той стреля встрани от левия страничен стълб на вратата на Джордже Петрович. Джон Макгин получи много добър шанс в 88-ата минута, но стреля в аут.
 

Всички резултати от срещите за ФА къп, играни днес:

Бристол Сити - Нотингам 0:0
Челси - Астън Вила 0:0
Шефилф Уензди - Ковънтри 1:1
Тотнъм - Манчестър Сити - играят