Халфът Артуро Видал официално беше представен като футболист на чилийския гранд Коло Коло. Той се завръща в родния си клуб като свободен агент с договор до края на тази година.

Досега Видал беше футболист на бразилския Атлетико ПР, но разтрогна, за да започне втория си престой в Коло Коло. В началото на своята кариера 36-годишният играч записа едва 20 мача с 3 гола за тима, но въпреки това спечели с него три титли на Чили. През 2007 година той беше продаден на Байер (Леверкузен), където започна славният му период в Европа, по време на който игра още за Ювентус, Байерн (Мюнхен), Барселона и Интер. През това време полузащитникът спечели куп трофеи, сред които 5 титли на Италия, 3 титли на Германия и 1 титла на Испания. Преди година и половина той се присъедини към Фламенго, с който триумфира в Копа Либертадорес, а през миналото лято подписа с Атлетико ПР. Видал е четвъртият играч по брой мачове за националния тим на Чили със 142 срещи и 34 попадения, като два пъти е печелил Копа Америка със своята родина.

El Rey estampó su firma 👑✍️

Arturo Vidal selló su vínculo con Colo-Colo y es nuevo refuerzo. Vuelve a casa⚪️⚫️ pic.twitter.com/PT8b4Hf2yA

— Colo-Colo (@ColoColo) January 23, 2024

“Много съм щастлив да се завърна у дома. Завръщам се, след като сбъднах много мечти в чужбина, и се надявам да покажа тук, в Коло Коло, всичко, което постигнах в кариерата ми. Чувствам се горд, когато някои играчи казват, че съм техния идол. Сега много от тях ще бъдат мои съотборници и ще ме опознаят по друг, по-близък начин. Имам много спомени от юношеския ми етап в Коло Коло, които са доста трудни. В първия състав пък преживях много красиви моменти. Сега се връщам много по-зрял и като човек, който е победил живота. Надявам се да почувствам обичта на всички фенове на стадионите, на които ще играем с Коло Коло, и те да бъдат пълни във всеки мач. Идвам в Коло Коло, защото искам да сбъдна моята мечта. Моите деца са щастливи, че ще играя тук, и аз просто искам да ме гледат как играя на този стадион. На всички места и клубове, в които съм бил, винаги съм говорил за Коло Коло. Сега искам да ни признаят още повече заради това, което ще постигнем с тима”, коментира Видал при представянето си пред местните медии.

El 2️⃣3️⃣ está en casa 🏟️ pic.twitter.com/xQRG3UEsbm

— Colo-Colo (@ColoColo) January 23, 2024