Наставникът на Академик (Пловдив) Йордан Янков сподели своите първи впечатления след драматичния успех на тима му над Берое (Стара Загора) с 80:81.

"Първо искам да блогадаря на моите колеги - Александър Груев и Георги Андонов, които направиха страхотно разузнаване на отбора на Берое, на базата на което решихме каква тактика да използваме. Играчите играха невероятно и им благодаря за това, че повярваха, въпреки че предният мач срещу Теодо Берое бяха с 55% от тройката. Решихме да започнем с по нестандартен подход чрез зона 2-3. До някаква степен имахме и късмет, но трябва да отличим играчите.

Взехме решението Бачев да е плеймейкър по време на мача. Видяхме как се развиват нещата, въпреки че бе с много слаб процент от тройката днес, аз повярвах в него и той вкара две изключително важни тройки.

Те (Томич, Вучица, Гуджино) са страхотни с опита си, който имат. Помагат на по-младите момчета по периметъра. Обрад Томич днес изигра един уникален мач, предните му бяха по-слаби, но днес наистина компенсира. За Вучица какво да кажа, той винаги помага със своята защита и блокади, а Тони Гуджино винаги е на правилното място.

Чисто като физическа подготовка сме много добре. Единственото, което ме притеснява, е да се запазим от контузии. Чисто от физическа гледна точка човекът, който се занимава с това, си върши работата много добре и нямам съмнения", каза Янков след двубоя.