Българският тенисист Димитър Кузманов спечели девет поредни гейма във втория и третия сет и победи френския квалификант Дан Адед с 4:6, 6:0, 6:3 в мач от първия кръг на "Чалънджъра" за мъже на твърда настилка в Кимпер.

Националът за Купа "Дейвис" започна отлично мача. Кузманов взе първото си продаване и моментално проби Адед, защитавайки брейка в третия гейм. Французинът обаче върна пробива в петия гейм и спечели още един в седмия за 4:3, а по-късно затвори частта на първо разиграване за сета. 

След паузата Кузманов бе безгрешен. В рамките на сета той направи три аса и записа три пробива от осем възможности за перфектното 6:0. Адед спечели само 12 разигравания срещу 27 за Кузманов, който изравни резултата след едва 33 минути по часовник.

Кузманов продължи серията си в последния сет. Българинът, 234-ти в ранглистата, взе подаването си на старта, проби отново французина във втория гейм и затвърди преднината си в третия. Така той спечели девет поредни гейма и изгради преднина, която запази до крайното 6:3.

С победата Кузманов си гарантира осем точки за световната ранглиста и 2 420 евро от общия награден фонд, който възлиза на 148 625 евро. Следващият му съперник е 94-ият в световната ранглиста Артур Риндернех от Франция, който е поставен под номер 2 в схемата в Кимпер.

При втора победа Кузманов ще си гарантира 16 точки за седмичната класация на АТР и 2 420 евро.