Старши треньорът на Локомотив (Новосибирск) Пламен Константинов отговори на въпросите на медиите защо още в първия мач пусна национала Денис Карягин като титуляр в дербито срещу шампиона Зенит в Казан (1:3).

Денис Карягин стана най-резултатен за Локомотив с 16 точки.

“Омар Курбанов получи контузия в мача с НОВА. Не искахме да рискуваме здравето му. Сега ще му направим още едно изследване и ще решим какво да правим в бъдеще. В тази ситуация дадохме възможност на Денис Карягин да поиграе. Разбираемо е, че то не е готов. Френският клуб (Спейсърс, Тулуза) в последния месец, след като се договорихме за трансфера не му е дава въобще да тренира, за да се се контузи. Като цяла Карягин той позитивно влезе в мача, не не му беше никак лесно. Още в първия мач ние го хвърлихме директно срещу Казан. Сега той ще потренира, ще повиши скоростта си и отскока. Той ще бъде полезен за отбора”, заяви Пламен Константинов пред кореспондента на “БО Спорт”.

На 27 януари Локомотив, в който играе и друг български национал Мартин Атанасов, приема вицешампиона Динамо (Москва), с бившия капитан на националите Цветан Соколов, на 27 януари.