Един от най-добрите български волейболни рефери - Ивайло Иванов, получи специален приз от президента на федерацията Любомир Ганев, съобщиха от официалния сайт на волейболната федерация.

"Наградата е за принос в развитието на съдийството ни. Миналата година Иванов получи изключително престижно назначение от FIVB – свири финала на световното клубно първенство между Мондиал Сър Сейфти Суза Перуджа и Итамбе Минас от Бразилия.

„Останах изненадан и много щастлив – призна Иванов – За мен е голяма чест да получа този приз от президента Ганев. Благодарен съм за подкрепа на федерацията. Обещавам, че ще продължа да работя за повишаване нивото на българското съдийство. Вярвам, че ще оправдавам доверието", коментира той.

FIVB демонстрира задоволството си от работата на Иванов и той получи наряди за четири турнира от тазгодишната Лига на нациите. Българският рефер ще свири мачове от първата седмица при мъжете и жените в Рио де Жанейро. След това отива в канадската столица Отава, където е вторият мъжки турнир. Третият му наряд е за третата седмица отново при мъжете в Манила (Филипините)", написаха от федерацията.