От Атлетико Мадрид официално обявиха привличането на вратаря Хорациу Молдован, който пристига с трансфер от Рапид (Букурещ), след като клубът активира откупната му клауза в размер на 800 хил. евро. Родният шампион Лудогорец също беше готов да плати тази сума, но в крайна сметка румънският национал подписа с “дюшекчиите” до лятото на 2027 г.

Така Молдован ще бъде резерва на титуляра Ян Облак, а досегашният втори избор на вратата на тима Иво Гърбич ще премине в Шефилд Юнайтед. 26-годишният страж пристигна в Рапид през януари 2021 г. и изигра 113 мача със 125 допуснати гола и 42 сухи мрежи за букурещкия гранд, а освен това има 8 срещи за националния тим на Румъния.

✍️ The Romanian goalkeeper signed his contract as a new Atleti player in the offices of the Cívitas Metropolitano and got to know the home of all the atléticos 🔴⚪️ pic.twitter.com/h9qLycOYB4

— Atlético de Madrid (@atletienglish) January 24, 2024

Очаква се в състава на “рохибланкос” да пристигне и нападателят Мойс Кийн като преотстъпен от Ювентус, като той ще бъде заместник на напускащия в посока Саудитска Арабия Анхел Кореа.