Левски най-после победи! "Сините" надиграха с 2:0 босненския Тузла Сити и по този начин записаха първи успех в четвъртата си проверка на турска земя. Рикардиньо откри резултата в 23-ата минута, а в 57-ата Марин Петков удвои.

За разлика от вчерашната проверка срещу Дукаджини, днес българският гранд излезе с титулярния си състав. Малко преди двубоя в лагера на Левски пристигна най-новото попълнение Карлос Охене.  На вратата застана капитанът Николай Михайлов за сметка на Пламен Андреев. Новото бразилско попълнение Лима атакуваше от десния фланг, а в предни позиции бяха познатите Уелтон и Рикардиньо.

Това е четвъртата проверка на тима в Турция. Предишните три бяха загубени съответно от Вашаш (2:3), Олександрия (1:2) и Дукаджини (1:2). Левски започна по-активно и наложи натиск в първите минути. Първата чиста ситуация пред "сините" се откри след четвърт час игра. Уелтон намери Фадига в наказателното поле, последва ефектен удар от воле, който Абдулахович трудно отрази.Тузла откогови с опасна атака секунди по-късно, когато Хаджич шутира в аут от 14-15 метра. В 21-ата минута Михайлов спаси удар с глава на противников състезател. Последва контраатака на "сините" чрез Уелтон отляво. Бразилецът центрира прострелно, но сантиметри не достигнаха на Рикардиньо да засече с шпагат в празната врата.

Малко по-острата игра на Левски в предни позиции бе материализирана в 23-ата минута. Поредна атака отляво завърши с добро подаване на Цунами за Рикардиньо и таранът на българския отбор без проблем се разписа на празна врата.В следващите минути двата отбора изпратиха по веднъж топката в противниковата врата, но и двата гола не бяха зачетени поради засади. За "сините" това стори Рикардиньо. В 33-ата минута Рикардиньо получи отлична възможност да удвои, тъй като се озова сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее, позволявайки да му отнеме топката.

На почивката Рикардиньо отстъпи мястото си на Стефанов. Малко след това и Кордоба напусна игра за сметка на Петков, а след вътрешни рокади Цунами заигра в центъра на отбраната. В 52-ата минута босненците можеха да изравнят, но Масович не уцели вратата от близка дистанция. Пет минути по-късно Петков осъществи страхотен пробив, комбинира с Уелтон, след което нахлу в наказателното поле на Тузла, озовавайки се очи в очи с вратаря. Бранител го фаулира и реферът отсъди дузпа. Потърпевшият без проблем я реализира с точен шут в долния ляв ъгъл. В 68-ата минута Уелтон се справи с бранител в бяло и центрира към Стефанов, който от своя страна надскочи двама съперникови състезатели и стреля с глава, но покрай горния десен ъгъл. В 78-ата минута реферите отмениха още едно попадение на Тузла заради засада. Той стори същото и малко по-късно и в крайна сметка незачетените голове набъбнаха на четири.

ЛЕВСКИ - ТУЗЛА 2:0

1:0 Рикардиньо 23
2:0 Марин Петков 57 д.

ЛЕВСКИ: 13. Михайлов, 22. Галчев, 5. Ван Дер Каап, 33. Кордоба, 6. Цунами, 37. Дарлан, 10. Митков, 97. Фадига, 7. Лима, 17. Уелтон, 9. Рикардиньо

ТУЗЛА: 12. Абдулахович, 6. Сукилович, 4. Бихарач, 33. Ясаревич, 15. Ходжич, 30. Сусич, 5. Мирза, 10. М. Механович, 11. Пантелич, 9. Хаджич, 28. Масович.