Селекционерът на Алжир Джамел Белмади призна, че няма обяснение защо тимът му не успя да запише нито една победа за Купата на африканските нации и изненадващо отпадна още в груповата фаза, въпреки че беше фаворит за продължаване напред към елиминациите. Снощи шампионът от 2019 г. загуби решаващия мач от аутсайдера Мавритания с 0:1 и така остана на последното място в своята група.

“Наблюдението тук е, че допуснахме гол. Можем да се върнем назад и да погледнем попаденията, които получихме. Има някои неща, което не мога да си обясня. Не успяхме да вкараме, въпреки че имахме добри планове и тактики. Това е мистерията на футбола. Ако не създаваме положения и сме доминирани от головите възможности на противниците, ако пропиляваме нашите шансове, то тогава можем да кажем, че има аспект, който не ни е добър, но това не беше така в мачовете, които изиграхме, така че не мога да си обясня защо не можем да спечелим. За втори пореден път отпадаме от Купата на африканските нации и това е футболът. Не успяме да вкараме, нито да направим разликата.

Както казах в началото, в този турнир няма слаби отбори и можеш да бъдеш наказан във всеки един момент от статично положение или дузпа. Ние не успяхме да реализираме положенията си и да създадем нещо повече. Трябва да бъдем по-ефективни, нацелихме греда и така и не успяхме да направим някакъв пробив, но и не се сломихме. Дали това е краят на цикъла? Може би. Не, не очаквах това да е последният ни мач, няма начин. Беше трудно, да, но не очаквах този тъжен край. Няма да ви кажа какво следва. Продължавайте с опитите, но първо трябва да говоря с някои хора. Когато дойдох в тима (през 2018 г. - б.р.), бяхме 14-и в класацията на Африка и 60-и в тази на ФИФА. Сега сме 4-ти в КАФ и 30-и във ФИФА”, коментира Белмади след отпадането на тима.