Крилото на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд, който в момента играе под наем в Хетафе, е все по-близо до Барселона. Според „Сън“, позоваващ се на източник близък до каталунците, скаути на „блаугранас“ са наблюдавали на живо вече шест пъти изявите на 22-годишния футболист в Ла Лига и са останали впечатлени. Ръководството на клуба вярва, че той може да донесе много на Барселона, а самият играч е казал на агентите си, че такъв трансфер би бил сбъдната мечта за него. Източникът твърди, че няма шанс Грийнууд да се върне в Манчестър Юнайтед, въпреки че вече ръководството на клуба е различно след влизането на новия съсобственик сър Джим Раткиф. На евентуалното връщане на играча обаче се гледа като на стъпка назад и „червените дяволи“ ще искат да продадат Грийнууд през януари.

„Дейли Мейл“ добавя, че Манчестър Юнайтед ще иска около 40 милиона паунда за крилото. Барселона ще се опита да направи така, че голяма част от тази сума да бъде под формата на бонуси, зависещи от броя мачове, които ще изиграе Грийнууд.

Валенсия и Реал Сосиедад също имат интерес към англичанина, но фаворит в момента е Барселона. Амбицията на Грийнууд е да направи име в Ла Лига и благодарение на изявите си да се върне и в национални отбор на Англия.