Сезонът в хърватското първенство беше подновен, а в първия мач се получи голяма изненада. Доминантът в местния футбол Динамо (Загреб) загуби с 0:3 от градския си съперник Локомотива, при това на своя "Максимир". Още по-интересното е, че и трите гола за гостите отбеляза бившия нападател на Динамо Дуйе Чоп.

Поражението остави Динамо на 7 точки зад водача Хайдук (Сплит), но "модрите" са с мач по-малко. Те изостават с точка от втория Риека. Локомотива е в средата на таблицата с 24 точки и няма загуба в ХНЛ от края на ноември.

Гостит поведоха в 5-ата минута, когато Сивио Горичан центрира от статично положение, а Чоп изненада с глава стража на Динамо Даниел Загорац. Само две минути по-късно Локомотива контраатакува, топката стигна до Чоп и 33-годишният таран много технично я прати в мрежата. До почивката Динамо можеше да намали, но Бруно Петкович стреля неточно след пас на новото попълнение Арбер Ходжа.

През второто полувреме капитанът на домакините Адеми уцели гредата, а Петкович още няколко пъти не успя да аннесе точен удар от удобни позиции. Така се стигна до 87-ата минута, когато Дуйе Чоп се разходи в наказателното поле на Динамо и оформи хеттрика си. Публиката на "Максимир" изпрати своите с бурни освирквания, а насатвникът на тима и бивш халф на родния ЦСКА Сергей Якирович призна, че този резултат е катастрофа. 

Снимки: PIXSELL