Брага надви с 1:0 Спортинг (Лисабон) и се класира за полуфиналите в турнира за Купата на лигата в Португалия. Единствения гол отбеляза Абел Руис в 65-ата минута. В спора за трофея отборът на Артур Жорже ще се изправи срещу победителя от двойката Бенфика - Ещорил.

Двата тима вече се срещнаха в Брага и в двубой от първенството, който завърши 1:1. Днес Спортинг започна силно и още в 8-ата минута бомбен шут на Педро Гонсалвеш разтресе напречната греда. Последва пропуск на Тринкао и още една греда, този път на Нуно Сантош. В 42-ата минута Едуардо Куарешма навърза няколко бранители на домакините и стреля по диагонала, но Матеуш спаси. Секунди преди почивката Нуно Сантош отправи фалцов удар, който попадна в левия страничен стълб.

Спортинг продължи да атакува смело и в началото на втората част, но Виктор Гьокереш и Педро Гонсалвеш се разминаха с гола. Брага издебна своя момент и в 65-ата минута поведе. Родриго Саласар центрира отдясно и Абел Руис се разписа с глава. Юношата на Барселона нямаше гол от началото на октомври.

Въпреки усилията си до края, Спортинг не успя да изравни и ще се съсредоточи в първенството, където е лидер в класирането. Отборът на Рубен Аморим продължава напред и в Лига Европа и Купата на Португалия.