Асистентът на Юрген Клоп в Ливърпул - Пеп Линдер, обяви добри новини относно възстановянето от контузии на основни играчи в тима. Той разкри, че Анди Робъртсън е подновил пълноценни тренировки с отбора и ще бъде на разположение за утрешния двубой срешу Фулъм. Мърсисайдци гостуват на “Крейвън Котидж” в реванш от полуфиналите на Купата на лигата, след като спечелиха първия мач с 2:1. Робъртсън не е играл от октомври, когато получи контузия в рамото по време на двубой на Шотландия.

“Робо тренира с отбора вчера. Той отсъства 13 седмици. Имаше среща с хирурга, за да сме сигурни, че всичко е наред и той получи разрешение да тренира на пълни обороти. Той е здрав, но сега има нужда да навлезе в ритъм с отборни тренировки. Това е голям плюс за нас. Чакахме доста време, той е един от капитаните ни. Той ще бъде в групата за Фулъм”, сподели Линдерс.

🚨 Liverpool Injury Update 🚨

Szoboszlai - Back the weekend
Trent - Hopefully back the weekend
Curtis Jones - precaution, he's ok
Robertson - in training. With the squad vs Fulham
Tsimikas - 2 weeks away from 1st team training pic.twitter.com/pwZ5N2n85Y

— Anything Liverpool (@AnythingLFC_) January 23, 2024

Нидерландецът даде информация и за другите контузени: “Дом (Доминик Собослай) вчера тренира с нас, но не на пълни обороти. Той е готов, но утре е прекалено рано за него. Ако всичко е наред, той ще е готов за уикенда. Възстановянето на Трент Александър-Арнолд върви добре. Той знае колко важни ас следващите няколко седмици. В края на седмицата ще поднови тренировки с отбора и да се надяваме, че ще е на разположение за мача от ФА Къп. Минаха четири седмици след операцията на Костас (Цимикас), така че вероятно му трябват още две седмици, за да сме сигурни, че костта е здрава и е оздравяла”.

Линдерс коментира и състоянието на Мохамед Салах, който ще се завърне в Ливърпул да се възстановява от контузията с националния отбор на Египет. “Първо, искам да кажа, че никой не трябва да се съмнява в отдадеността на Мо Салах. Никога не съм срещал човек, който да е по-отдаден на живота на професионален футболист. Медицинския ни щаб реши той да се върне, за да му дадем най-добрата възможност да се върне в Африка, ако Египет стигне до финала.

🗣️ "I know his country is devastated to lose him, and we were devastated he was injured."

🤕 It's not good news for Liverpool with Mohamed Salah's injury - but it's more positive for Andy Robertson and Trent Alexander-Arnold#lfc | #carabaocup pic.twitter.com/q8pkh3a0b2

— Mirror Football (@MirrorFootball) January 23, 2024

Очаква се да отсъства от терените три или четири седмици. Много сме доволни от медицинския щаб на Египет и двата щаба работят заедно, в постоянна комуникация са и решението беше взето заедно. Това е пример как международния и клубния футбол трябва да действат и играчът да е най-важен”, заяви специалистът.