Кристиано Роналдо е побеснял и скочил на бой срещу съперник, след като получил определението „грозен“ за външния си вид. За скандалната ситуация разказа бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд.

Случката е от 4 март 2009 г., когато „червените дяволи“ печелят с 2:1 като гост на Нюкасъл след обрат. Победното попадение за Юнайтед е дело на Димитър Бербатов в 56-ата минута. Българинът в последната минута е заменен от Райън Гигс.

Малко преди края на първото полувреме Кристиано Роналдо има сблъсък със Стивън Тейлър от „свраките“. Португалецът нарича защитника на Нюкасъл „грубиян“. Тейлър отговаря: „Знам, но ти все още си грозен“.

В началото на почивката между двете части, когато двата тима се прибират към съблекалнята, обиденият Роналдо скача на бой на Тейлър в тунела. Рио Фърдинанд пък се намесил и разтървал.

Кристиано Роналдо винаги се е стремил да изглежда добре и да изглежда красив. Самият той има високо мнение за външността си. Именно заради това вероятно се е засегнал от думите на Стивън Тейлър.