Новото ръководство на Пирин (Гоце Делчев) продължава с амбициозния си план за възраждане на футбола в града. Неврокопчани се завърнаха в Трета лига и през есента се представиха на добро ниво в първенството, като ще зимуват на осмото място.

"Изградили сме екип, който се опитва да възроди футбола в Гоце Делчев. Хванали сме се на доброволни начала. Събрали сме се ентусиасти, нямаме финансов интерес. Просто искаме да върнем славата на футболния клуб като цяло. Малко е трудно, но засега успяваме като цяло. Заварихме едно нищо и от "А" окръжна създадохме един добър колектив, който да се бори място в горната половина на Трета лига. А апетитът идва с яденето. Ако нещата потръгват, защо да не атакуваме и място в професионалния футбол, за да вдигнем още повече нивото", каза президентът на клуба Димитър Коршумов, който ръководи клуба от лятото. "Основна цел е да развием школата. Искаме да изкарваме таланти, които да заиграят на по-високо ниво, дай Боже и в професионалния футбол. Идеята ни е да налагаме и млади специалисти, които да работят с децата и да ги изграждат", коментира още той.

Коршумов и екипът му са изготвили 5-годишен план за развитие на клуба.

"Разработили сме и специален 5-годишен план за развитие на клуба, който ще следваме. Стараем се да работим професионално. Вкарали сме програма, по която се работи от най-малките до най-големите. Идеята ни 15-16 годишните да се опитваме да ги интегрираме в представителния отбор, откъдето да получат възможност да развитие в мъжкия футбол", допълни той. Президентът на Пирин (Гоце Делчев) е доволен развитието на школата и от представянето на първия отбор през есента след завръщането в Трета лига.

"При нас вече тренират над 125 деца във всички възрастови групи. През лятото, когато дойдохме, имаше 80 деца. В момента тенденцията е да се увеличават, което може само да ни радва", каза той.

"При мъжете отборът ни е симбиоза от млади и стари, местни момчета. От "А" окръжна вече сме в Трета лига, в която сме в златната среда. Доволни сме, защото от нищото го изкарахме до осмото място. Целите, които поставихме, се изпълниха в общи линии. Треньорът ни Димитър Крушовски е млад и амбициозен, работи здраво", каза Коршумов.

Пирин Спорт; 

Снимка: bgnesagency.com