Доминик Янков напусна лагера на Лудогорец в Турция, съобщава „Тема Спорт“. Халфът се е сбогувал със съотборниците си в неделя и е тръгнал към България. Както е известно, националът е пред трансфер в клуба от МЛС Монреал. Канадският отбор играе в шампионата на САЩ.

Снощи Янков тръгна за дългото си пътуване до Северна Америка, за да мине в следващите дни медицински прегледи и да подпише с клуба. Според запознати Монреал ще брои на Лудогорец 2 милиона долара за правата на играча.

Интересното е, че 23-годишният атакуващ полузащитник е родом именно от Канада. Той е роден и израснал в Торонто. Пристига в Разград през януари 2016 година, като първо е в школата на орлите. Постепенно пробива до първия отбор. Договорът му с Лудогорец бе до юни 2025 година.

Така България ще има втори футболист в МЛС на САЩ, след като Филип Кръстев е част от ФК Лос Анджелис. Напоследък Доминик Янков не се ползваше с доверието на старши треньора Георги Дерменджиев и въпреки че не бе контузен, рядко влизаше в игра. Затова и играчът и агентът му са решили да приемат офертата на Монреал.