Таджикистан преодоля своята група и се класира за следващата фаза на Купата на Азия, след като надделя с 2:1 над Ливан. Двата тима изиграха доста драматичен двубой, в който Васел Жради (48’) откри за представителите на Близкия Изток, но голове на представителя на ЦСКА 1948 Парвизджон Умарбаев (81’) и Нуридин Хамрокулов (90’) донесоха трите точки за символичните домакини. 

Двата тима не предложиха особено атрактивно първо полувреме, в което централноазиатските представители имаха доминация във владеенето на топката, но и двата отбора не стигнаха до нещо по-сериозно пред някоя от вратите. Едва в края на първата част Шервони успя да вкара попадение за Таджикистан, но то бе отменено поради засада. Още в началото на второто полувреме малко изненадващо Ливан успя да открие резултата след изключително впечатляващ изстрел на Васел Жради, който напредна и стреля с десния крак, пращайки топката в горния ляв ъгъл на вратата за 1:0. Малко след това обаче представителите на средиземноморската страна останаха с човек по-малко, тъй като Ел Зейн бе изгонен с директен червен картон. 

От там нататък възпитаниците на Петър Шегърт владееха почти изцяло инициативата в двубоя. В 70-ата минута отново техен гол бе отменен поради засада, но десет минути по-късно вече те стигнаха най-после до напълно редовно попадение чрез Умарбаев, който стреля отлично от пряк свободен удар за 1:1. Играчите на Таджикистан продължиха да натискат и в 92-ата минута усилията им се увенчаха с успех, след като Нуридин Хамрокулов изстреля изключително красиво топката с глава от голямо разстояние с гръб към вратата и успя да прехвърли стража на Ливан за 2:1. Именно това попадение увенча усилията на тима с успех, тъй като те се озоваха на второто място в класирането на група A с четири точки.