Славия и Ботев (Пловдив) завъртяха скучно 0:0 на Овча Купел в отложен двубой от 11-ия кръг.

Първото полувреме на стадиона в квартал „Овча купел“ предложи слаб футбол, без никакви чисти положения за гол. Славистите бяха по-активни напред, но достигнаха само до няколко по-опасни разбърквания пред Георги Аргилашки. В 28-ата минута Радослав Кирилов получи извеждащ пас, но не успя да овладее добре топката. Малко след това Калоян Кръстев стреля високо над целта с глава.

В началните минути на второто полувреме столицани пропуснаха на два пъти да открият резултата в рамките на 60 секунди. Първо Филип Кръстев не успя да си поведе хубаво топката в наказателното поле на „канарчетата“, а след това Калоян Кръстев шутира на сантиметри покрай вратата от 5-6 метра.

Последва отлично спасяване на стража на „белите“ Светослав Вуцов. Добра акция на Ботев изведе Димитър Тонев сам срещу вратаря, но младата надежда на „жълто-черните“ не успя да преодолее внука на Иван Вуцов.
В продължението на срещата Тонев не успя да преодолее съпротивата на двама бранители, извърши и нарушение срещу Патев, за което получи жълт картон.