Етър представи поредно ново попълнение в редиците си. Към “болярите” се присъединява белгийският халф Йоаким Карсела. Той е юноша на Стандарт (Лиеж), като е играл още за юношите на Андерлехт и Брюж. Освен това той има и три мача в Лига Европа с екипа на Стандарт.

Ето какво пишат от Етър:

Белгийският офанзивен халф Йоаким Карсела е поредното ново попълнение на „Етър“. Двете страни подписаха днес договор за година и половина и Карсела се присъединява към тима за подготвителния лагер в Поморие. 

Карсела е на 24 години, роден е на 16 декември 1999 г., има белгийско и испанско гражданство. Висок е 181 см и играе като плеймейкър. Пълното му име е Йоаким Карсела-Гонзалес. 

Юноша е на „Стандарт“ (Лиеж), но през 2016 г. е привлечен в „Андерлехт“, където играе за U17 и U19. После е в “Брюж” U19 и се завръща в “Стандарт” (Лиеж) през 2020-2021 г. С елитния белгийски клуб има и три мача в групите на Лига Европа през 2020 г. После кариерата му продължава в белгийските “Мускрон” и “Денизе”. 

„Радвам се, че съм тук и искам да помогна на новия си отбор. Целта ми е „Етър“ да върви нагоре, защото знам, че е на последното място. Но отборът е добър и се надявам да се преборим за оставане в Първа лига. Играя като вътрешен халф, с номер 8 или 10, но любимата ми позиция е „десятката“. Обичам да асистирам, но и да вкарвам голове. Щастлив съм, че съм вече част от „Етър“!”, заяви след подписването на договора си Йоаким Карсела. 

Добре дошъл в "Етър"!