Арсенал приема Кристъл Палас на „Емиратс“ в лондонско дерби от 21-вия кръг на Премиър лийг. За „топчиите“ това е първи мач след близо двуседмична пауза, като в него тимът на Микел Артета ще се опита да прекъсне серията си от три поредни загуби във всички турнири. Арсенал спечели само един от последните си седем срещи, което е най-трудният период за отбора, откакто негов мениджър е Артета.

Кристъл Палас пък има само един успех в предишните си 11 мача във всички турнир, а през седмицата „орлите“ загубиха от Евертън преиграването от третия кръг на ФА Къп. Предишният мач на тима на Ходжсън в Премиър лийг бе на 30 декември миналата година и в него Палас победи Брентфорд, слагайки край на серия от осем мача без успех в първенството.

Микел Артета е направил общо четири промени в сравнение с мача с Ливърпул за ФА Къп. Давид Рая се завръща на вратата, Олександър Зинченко е възстановен от своята контузия и заема мястото отляво на отбраната. Леандро Тросар и Габриел Жезус също започват.

In the 🏡

Shot on Google Pixel 🤳 pic.twitter.com/HXeTnOBQh6

— Arsenal (@Arsenal) January 20, 2024

Рой Ходжсън е предприел две корекции от срещата с Евертън през седмицата. Дийн Хендерсън и Жан-Филип Матета се завръщат в титулярния състав на Палас.

Арсенал: Рая, Уайт, Габриел, Салиба, Зинченко, Райс, Йодегор, Хавертц, Сака, Жезус, Тросар

Кристъл Палас: Хендерсън, Клайн, Андерсен, Геи, Митчъл, Ричардс, Лерма, Хюз, Шлуп, Езе, Матета