Наставникът на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев обяви, че е горд с представянето на отбора в дербито на Пловдив, което бе спечелено от смърфовете с историческото 6:0. Също така треньорът допълни, че е в много добри отношения със спортния директор Георги Иванов и ако някой се опитва да направи интрига между двамата, няма да успее.

“Не съм се надявал, че ще постигнем такъв резултат. Бяхме уверени, че ще спечелим, ако можеше да вкараме и повече голове. За наше щастие успяхме. Момчетата днес бяха фантастични.

Определено класата беше на наша страна. Влязохме пределно мобилизирани в мача. Искахме да измием този срам от първия кръг, когато загубихме с 2:0.

В дербитата няма значение кой е в по-добра и по-слаба форма. Важното е кой е по-мотивиран.

Чувствам се горд с отбора. Това ще остане в историята. Поздравявам феновете, този мач казах, че ще го изиграем заради тях.

Стъпка по стъпка. Не искам да изпадам в голяма еуфория. Спечелихме с исторически резултат, но това ни носи три точки. Дали можем да завършим на първо място в края на сезона, само времето ще покаже. Ние трябва да останем здраво стъпили на земята.

В дните до мача с Левски ще искаме да запазим това самочувствие на момчетата, но с едно наум”, каза Тунчев, след което коментира и сагата със защитника Дивиш Алмейда.

“Трябва да се обърнете за Алмейда към ръководството. За мен ще е голямо удоволствие, ако той подпише нов договор”, разясни Тунчев, който допълни, че двамата с Гонзо заедно, а не поотделно, работят по селекцията.

“С Георги Иванов сме в много добри отношения, всеки ден коментираме играчи. Ако някой е опитал да направи някаква интрига между нас, няма да успее”, закани се треньорът на смърфовете.