Селекционерът на националния отбор на Танзания Абел Амруш беше уволнен, след като получи наказание от осем мача и глоба от 10 000 долара от Футболната конфедерация на Африка (CAF).

Наказанието беше наложено зарази изявление на 55-годишния алжирски специалист заради коментарите му след загубата с 0:3 от Мароко в мач от група „F“ на Купата на Африканските нации в Кот д`Ивоар. Ключови в изявлението на Амруш са две изречения, в които хвърля тежки обвинения върху CAF и футболната федерация на Мароко.

„Мароканската федерация е доказана сила в африканския футбол. Мароко управлява футбола в Африка. Искахме да играем световна квалификация срещу мароканците след обяд, но CAF насрочи мача за вечерта, каквото беше искането на съперника ни“, заяви Абел Амруш пред алжирска телевизия.

В резултат на изказването му последва жалба от страна на Мароканската футболна федерация, която беше уважена и последва сурово наказания за специалиста.

В резултат на тежкото наказание алжирецът беше уволнен от Футболната федерация на Танзания. На мястото му беше назначен Хемед Мороко, който ще води отбора в предстоящите два мача от групата срещу Замбия и ДР Конго.